Nyelv: limba nyelv           

Maroshévízről

2000 méteres csúcsok, termál, sípálya

Maroshévíz Gyergyószentmiklóstól 32 kilométerre fekszik, a Maros folyó szeli át. A település az elmúlt 20 éve alatt nagy fejlődésen ment át, jelenleg mintegy 15.880 lakosa van. A város télen-nyáron jó turisztikai célpont. Azon kevés erdélyi települések egyike, ahol termálvizű gyógyfürdők találhatóak. Maroshévíz a téli sportok kedvelőinek is jó szórakozási lehetőség, hisz kiváló sípályák vannak. Erdélyi viszonylatban az egyik legolcsóbb és legjobb síparadicsom.

Egy örömteli tél

Szállás, étkezés, síoktatás

Nem itt a legmagasabbak a hegyek, de itt a legszebbek – mondják a Maroshévízre látogató síelők. Maroshévíz nem csak a sportolásról szól, itt nap mint nap élvezzük az életet. Vendégként Ön is ezt élheti át. Itt bármelyik hétköznapot ünnepé lehet varázsolni egy finom reggeli kávéval, hegyi túrával, romantikus sétával és egy ínycsiklandó vacsorával a Farkas-lakban. Azt, hogy hogyan kell örömteljesen eltölteni a telet, a síoktatók tudják a legjobban. Ők részesítik a legmelegebb fogadtatásban a sípályára érkezőt, a legmélyebb vendégszeretetet nyújtva, ahogyan azt Erdélyben szokás. Félreértés ne essék, hétköznapi gondok itt is vannak, de mi szállásadók és síoktatók, ha a vendégről van szó, félretesszük azokat, és velük együtt ünnepeljük az életet, a szabadságot, a telet.

Kikapcsolódás a családdal

A szabadság adta boldogság Maroshévizen egyenlő a családi vakáció adta örömökkel!

Olyan felhőtlen lehet a családi vakáció, hogy már az első reggelinél közelebb érezzük magunkat a szeretteinkhez. Persze a gyerekek türelmetlenek, és alig várják, hogy eljussanak a sípályára. Nem kell aggódni, ők és a felnőttek is megtalálják a kedvükre valót. A havas táj és a bámulatos hegyek között fekszik a maroshévizi síkomplexum, ahol síoktatók várják a tanulni vágyókat, a pályákat mindig karbantartják és szánkózásra, havas játékokra is van lehetőség. A Kelemen-havasok hegyvonulata lélegzetelállító látványt nyújt, a család elfelejti a hétköznapok aggodalmait, eltávolodik a városi nyüzsgés, és a stressz köddé válik. Egy boldog, örömökben teljes szabadság elhozza a boldogságot, és ez akkor is áthatja a családot, amikor a vakációnak már vége.

Sítábor

Kortól függetlenül, a síelni vágyó gyerekeket illetve fiatalokat várjuk Maroshévízre.

Hogy még érdekesebb legyen a sítábor, a bátrabbaknak freeride sítúrát is ajánlunk. Ha megfelelő a hóréteg vastagsága a sípálya tetejétől a kulcsosház ajtajáig vezet a kitaposatlan síút.

Farkas-lak bérlése

szallasfoglalas

Szállás távol a zajtól, festői környezetben. Bérelje ki teljes egésszében a Farkas-lak turistaházat, hogy barátaival együtt élvezhesse a pihenés örömét.