Limba: limba nyelv           

Centrul wellnes Bánffy

spa, saună, termal

Centrul Spa este compus din două bazine, unul acoperit în care temperatura apei este de 30 de grade și unul descoperit care este folosit pe timp de vară. Interiorul găzduiește pe lângă bazinul de înot: vestiare separate pentru femei și bărbați, sală de fitness, sală de masaj și trei saune.

Băile Banffy

ștrand termal, baie termală

Situate la o înălţime de 655-690 m deasupra nivelului mării. Apă termată de 26˚ C, bogată în săruri minerale. Funcţionează ca ştrand. Este situat de 500 de metri de Cabana Farkas.

Castelul Urmanczy

castel, monument istoric

Castelul Urmanczy, sediul vechiului spital, azi adăpostește muzeul local. Este una dintre puținele construcții vechi cu valoare istorică situată în orașul Toplița. A aparținut familiei nobiliare Urmanczy, construită la începutul secolului trecut. Este situat în centrul orașului în spatele spitalului la o distanță de 2 km de Cabana Farkas.

Trasee montane

Peisaje frumoase, lac glaciar, stâncile coloape

cascada toplita

1. Cascada (10 minute)

Situata pe strada Zapode, în apropierea Luncii Mureşului şi a căii ferate. Apele acestei cascade sunt termale, provenind din izvoarele situate in staţiunea Bradul, Poate fi vizitată chiar şi iarna, deoarece apele sale nu îngheată. O proprietate deosebită este aceea că îşi schimbă permanent aspectul, datorită depunerilor de travertin, rezultat al conţinutului ridicat de carbonat de calciu din apă.

cascada toplita

2. Stâncile Coloape(5 ore)
vf. Bătrâna, 1634 m (6 ore)

Muntii Gurghiu sunt cuprinşi între valea Mureşului şi Târnava Mare, care sunt mai scunzi decât munţii Căliman. Aici găsim vârful Bătrâna 1634 m una dintre punctele cele mai înalte a acestor munţii vulcanici. Indicațiile turistice de linie albastră pornesc din partea de sus a Cabanei Farkas. Mai multe detalii în Cabană.

3. Vf. Reţitiş, lacul Iezer din munții Călimani

Rezervația Lacul Iezer din Călimani este o arie protejată de interes național inclusă în Parcul Național Călimani. Rezervația naturală aflată în Munții Călimani, la poalele Vârfului Răchitiș are o suprafață de 322 ha, și reprezintă un lac de baraj natural („Lacul Iezerul Călimanilor”) și zona limitrofă, cu o vegetație de arbusti de jneapăn (Pinus mugo); cu specii floristice rare, printre care și bujorul de munte (Rhododendron) cunoscut și sub numele de smârdar, precum și specii faunistice de mamifere, păsări, insecte, reptile și batracieni, specifice Carpaților Orientali. Vârful Rechițiș poate fi văzut de la Cabana Farkas din camerele unu, trei și patru, iar poate fi accesat doar cu Jeep datorită distanței de 25 km.

Borsec

Ape minerale, ski

E o destinaţie turistică uşor de atins, aflată la 25 km de Topliţa. Este una din cele mai renumite localităţi balneo-climaterice din Transilvania. Este patria borvizului, având peste 30 de izvoare de ape minerale. Merită vizitată şi peştera de gheaţă, precum şi mlaştina de apă minerală.

Zona carstică a DEALULUI „SCAUNUL ROTUND” de 975 m înălțime, care este cea mai importantă depunere de travertin din țară și în care sub acțiunea hidrogeologică s-au format mai multe formațiuni carstice: „PEȘTERA CU STALACTITE”, „GROTA URȘILOR" și „PEȘTERA DE GHEAȚĂ”. Zona are o suprafață de 70 ha. Travertinul de aici a fost exploatat și folosit la ornamentarea a numeroase instituții din [[România], inclusiv clădiri precum Palatul Parlamentului sau unele stații de metrou din București.

Drumeții pe traseele turistice marcate din apropiere din Munții Giurgeului, cîteva la îndemînă fiind spre Muntele Făget (1305m), Piciorul Fagețelului (900m), Muntele Arcoza (1224m), Vf. Chiozrezu Mare (1492 m), Bâtca Rotundă (1312 m)

Lacul Roşu şi Cheile Bicaz

lac baraj natural, stânci, chei

Un lac natural, format în 1837 în munţii Hăşmaşului, la 62 de km de Topliţa. O alunecare de teren a zăgăzuit râul care curgea prin defileu. Tulpinile de copaci care se mai ridică şi azi din apă sunt dovada că acolo a existat o pădure de brazi. Ele dau farmecul Lacului Roşu.

Castelul Lazar

castel, monument istoric

Este un castel construit într-o combinație de stiluri: romanic, gotic și renascentist în același timp, situat în comuna Lăzarea. Ștefan al IV-lea Lazar, jude al scaunelor Ciuc, Gheorgheni și Cașin a fost cel care a demolat conacul medieval aflat pe proprietate, construind o clădire mai amplă refolosind unele segmente ale vechii clădiri. Cel mai vechi corp al clădirii actuale datează din 1532, restul fiind adăugate între 1631-1632. Vărul principelui a dorit încă de la început o reședință demnă de un principe care să exprime o influență a vieții politico-administrative a Principatului și a reușit să ilustreze acest aspect prin detaliile construcției: scara monumentală, bastioanele decorate cu inscripții și blazoane și cornișa pictată după stilul renascentist.